11 maart Noorderwoord Boekenweek special in de Grote Zaal, Zonnehuis!

Aanvang om 20.00 uur. Bestel hier je kaartjes, of reserveer via mail naar noorderwoord@gmail.com (gereserveerde kaarten kunnen tot een kwartier voor aanvang worden opgehaald).

Met: Beppie Melissen (actrice), Erik van Muiswinkel (cabaretier), Walter van den Berg (schrijver), Iona Daniel (toneelschrijver), Lamyn Belgaroui (dichter/rapper) en het Specie Trio (de jazzy huisband). Presentatie: Christine Otten (schrijfster).

Noorderwoord is een literaire show die uitstraalt waar stadsdeel Noord bekend om staat: gezelligheid, rauwheid, no-nonsense en bijzondere ontmoetingen. Een event voor jong, oud, schrijver, theatermaker, muzikant, Noorderling, Amsterdammer en niet-Amsterdammer. Kom aan waaien, pak een stoel en schuif aan! Omdat het van 7 t/m 15 maart Boekenweek is pakken we deze 5e editie extra groots uit en vind je ons in de Grote Zaal van het prachtige monumentale Zonnehuis. Wees knetterwelkom!

De theatertekst wordt dit keer geschreven door de veelbelovende jonge toneelschrijfster Iona Daniel (1989), en voorgedragen door actrice Beppie Melissen (1951). De tekst gaat dit keer over Lenie Nieuwkoop, familie van volkszangeres Tante Leen. Iona Daniel zit in haar teksten dicht op de huid van de mens, de onbeholpen mens, die zich ergens volledig in kan storten en heilig gelooft in zijn eigen idealen. Tegelijkertijd zet ze diezelfde mens in een iets te grote wereld, waar hij worstelt met het grillige en mysterieuze van de natuur. Eén van haar fascinaties is het verenigen van het onverenigbare: tederheid en bloeddorst komen uit haar teksten tevoorschijn in een poëtische en komische taal.

Beppie Melissen is een befaamd Nederlands actrice, o.a. bekend van haar rollen in de televisieserie Jiskefet. Ze had gastrollen in Baantjer, Het Zakmes en Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium. In 2006 en 2007 speelde Melissen de moeder én tante van Martin Morero in de succesvolle televisieserie Gooische Vrouwen. Melissen speelde in 2014 in het toneelstuk Vaslav in het DeLaMar, gebaseerd op de roman van Arthur Japin.

Cabaretier Erik van Muiswinkel is één van Nederlands bekendste cabaretiers. Hij verwerft landelijke bekendheid door zijn bijdrages aan diverse televisieprogramma’s als Ook dat nog, Kopspijkers en Studio Spaan. Het is een man met vele kwaliteiten, maar hij wordt vooral bekend als imitator van bekende mensen. O.a. Marcel van Dam, Ed van Tijn, Dick Advocaat, Herman van Veen, Willem Oltmans, Paul van Vliet, Drs.P en zelfs Bert uit Sesamstraat doet hij vlekkeloos na. Ook presenteerde hij TatataTaal op tv. Voor zijn nieuwste theatershow, Schettino!, won hij De Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Schrijver Walter van den Berg (1970) was succesvol vakkenvuller, huismeester, fietskoerier en schoonmaker voordat hij zijn nieuwe carrière als schrijver vond. In 2004 debuteerde hij met De hondenkoning, in 2007 verscheen zijn tweede roman, West, over een broederstrijd in Nieuw-West.

Als vredesambassadeur van Amsterdam Noord helpt huisdichter Lamyn bij het organiseren van buurt- en vredesactiviteiten in samenwerking met verschillende organisaties. Lamyn opent en sluit de avond af met een ter plekke geschreven gedicht.

De avond wordt muzikaal opgetild door Het Specie Trio met Cris Corstens op sax, Martin van Leusden op drums en Ton van Erp op contrabas.

Noorderwoord is een samenwerking van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), de Theaterstraat, De Tekstsmederij, Boekhandel Over het water en schrijfster Christine Otten. Noorderwoord wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Nederlands Letterenfonds.

Zie:
www.slaa.nl
www.theaterstraat.nl
www.detekstsmederij.nl
www.boekhandeloverhetwater.nl
www.christineotten.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s