CULTURELE INJECTIE ZONNEHUIS EN RODE LOPER NAAR HET ZONNEPLEIN

2 Meter Sessies en Opus One in het Zonnehuis
Wat een geweldig nieuws! Opus One, een van de vaste huurders van het Zonnehuis gaat uitbreiden en Double 2 Media Productions gaat met het programma 2 Meter Sessies uitzendingen verzorgen vanuit het Zonnehuis. Fijn Zonneplein is heel erg blij met deze culturele injectie in het Zonnehuis. Ook blijft er – volgens eigenaar Stadsherstel – ruimte over voor andere culturele, maatschappelijke en buurtprogrammering.
Na twee jaar leegstand krijgt het Zonnehuis met Opus One en de 2 Meter Sessies weer een beetje vaste grond onder de voeten en zijn er kansen voor de verdere ontwikkeling van een bruisend Zonnehuis als beeldbepalende factor op het mooie Zonneplein als kloppend hart van de buurt. Fijn Zonneplein neemt de handschoen graag op met alle initiatieven die zijn ingediend na haar oproep ’30 directeuren gezocht voor het Zonnehuis’. Uiteraard samen met de directeuren van Opus One en Double Media Productions en alle andere ondernemers op het plein!

Het idee van 30D
Het idee achter de dertig directeuren is dat we samen iets moois van het Zonneplein kunnen maken. De 30D staan voor minimaal 30 plannen, 30 talenten en 30 netwerken. Het Zonnehuis is dan wel verhuurd, maar daarmee nog niet open. Fijn Zonneplein werkt samen met de 30D aan een gevarieerde programmering die zowel de buurt als een grootstedelijk publiek bedient en daarmee bijdraagt aan een economisch sterk Zonnehuis en Zonneplein. Substantiële horeca heeft wat ons betreft absolute prioriteit. Koffie tijdens de muziekles, iets fris en een broodje op het terras na de boodschappen, lekker eten vooraf en een biertje na afloop van de voorstelling. We zien de verbouwingsplannen van Stadsherstel van het Zonnehuis en de nieuwe horecavoorziening dan ook met belangstelling tegemoet.

Rode loper
De politiek van Stadsdeel Noord heeft toegezegd dat er een ‘rode loper’ komt vanaf de pont bij de NDSM naar het Zonneplein. De Dienst Ruimtelijke Ordening heeft hiervoor al eerder samen met Fijn Zonneplein een plan gemaakt in opdracht van de burgemeester van Amsterdam. Op 20 augustus bezoekt de burgemeester het Zonneplein op uitnodiging van Fijn Zonneplein voor de tweede keer en bieden we hem de plannen officieel aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s