Stem voor het Zonneplein! AKSIE en VERKIEZINGSDEBAT op 1 maart 2014

Op 1 maart 2014 staat het Zonnehuis al twee jaar lang met gesloten deuren in de pauzestand. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart gaan de lijsttrekkers van Amsterdam Noord onder leiding van NOS-verslaggever Margriet Brandsma, met bewoners en ondernemers in debat over de toekomst van het Zonneplein. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

STEM VOOR HET ZONNEPLEIN!

Programma 15.00-17.00 uur op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan

  • 15.00 u – welkom met koffie, thee en limonade op het Zonneplein
  • 15.30 u – start debat onder leiding van Margriet Brandsma, NOS-verslaggever, met de lijsttrekkers van PvdA, D66, GroenLinks, SP, VVD, BPN en CDA
  • 16.15 u: napraten en muziek

De sluiting van het Zonnehuis op 1 maart 2012 was voor bewoners en professionals uit Tuindorp Oostzaan de aanleiding om zich te verenigen in Fijn Zonneplein. Fijn Zonneplein zet zich sindsdien in voor een leefbaar en levendig Zonneplein en vraagt al twee jaar lang aandacht bij alle officiële instanties voor de potentie van een van de mooiste Amsterdamse pleinen met een heel bijzondere (haven)geschiedenis.

In de afgelopen bijna 2 jaar is er vooral dankzij  eigen initiatief van bewoners, ondernemers en de mensen die actief zijn op het plein en met vallen en opstaan, veel gebeurd. Zijn we klaar? Verre van! Het Zonneplein is nog steeds onvindbaar en de deuren van het Zonnehuis zijn nog steeds gesloten.

Wij geloven in het Zonneplein. Geef ons de sleutel en we gaan aan de slag met de 50 nieuwe directeuren die hebben gereageerd op onze oproep ’30 Directeuren gezocht voor het Zonnehuis’. Allemaal staan ze te trappelen om juist nu met de grote diversiteit aan bewoners (oude, nieuwe en nog nieuwere Noordelingen – van Ajaxfans tot theatermakers – van dijkers tot pleiners – van loodgieter tot kenniswerker) het Zonnehuis nieuw leven in te blazen.

Het Zonnehuis en plein als hub van nieuwe maatschappelijke samenwerking om de wijkeconomie, leefbaarheid en levendigheid te versterken en te vergroten. Een rol die de oorspronkelijk ontwerpers een kleine eeuw geleden ook voor ogen hadden met de bouw van het Zonnehuis en nog steeds en juist nu meer dan actueel is.

Tot ziens op 1 maart op het Zonneplein !

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s