Participatiesamenleving?

megafoon

Het moet ons toch even van het hart: we vinden het reuze leuk die participatie-samenleving. We doen echt graag mee en al helemaal als er een feestje is! Ook zijn we niet te beroerd er af en toe zelf een te organiseren.

Alleen… waar? Het is koud en donker, en de huiskamers in Tuindorp zijn niet groot genoeg voor al onze vrienden!

Gelukkig hebben de ontwerpers van Tuindorp Oostzaan daar rekening mee gehouden en een waanzinnige plek gebouwd, in het hart van de wijk. Een plek waar we boodschappen kunnen doen, met elkaar een kop koffie kunnen drinken, kunnen bingoën (jaja), of – we gaan met de tijd mee- een laptopje kunnen openslaan…

Het Zonnehuis natuurlijk!

Alleen… de deur is op slot! Al bijna 2 jaar trouwens.

Gelukkig organiseren Cultuurhuis Noord, Theaterstraat, en andere leuke mensen regelmatig leuke dingen in het Zonnehuis, maar eigenlijk willen wij die deuren gewoon elke dag open zien!

Tijd voor AKSIE?

Ja.. Tuindorp Oostzaan heeft natuurlijk wel wat ervaring met actievoeren… Maar in tijden van verkiezingen zijn we eigenlijk wel benieuwd naar de mening van onze lokale politici: zij hebben de sleutel van het Zonnehuis in handen.

Daarom, lieve politici, een vraag. Zorgen jullie er voor dat het Zonnehuis weer snel open gaat? Dan maken wij daar een mooie ‘hub’ in de participatiesamenleving van.

Advertenties

2 gedachtes over “Participatiesamenleving?

  1. Goed plan! Deze plek schreeuwt om een fijn werkcafe. Als het een paar jaar leeg kan staan, had er ook voor 3 jaar noncommerciele exploitant in gekund. Trouwens, een coöperatie waarin iedereen iets inbrengt (tijd en/of beetje geld) kan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s