Welkom aan de Volksopera!

volksopera

Fijn Zonneplein verwelkomt Volksopera Tuindorp Oostzaan

Op 22 juni 2012 luidde Fijn Zonneplein de zomer in met de Zonneplein Terrasjesdag. Ruim 500 mensen van heinde en ver vierden met elkaar de zomer. De Volksopera zet deze traditie voort en tovert het plein op 22 en 23 juni om in een Italiaans operaplein met allure. 80 inwoners uit Noord en Tuindorp Oostzaan laten de hele geschiedenis van het dorp voorbij komen in niet minder dan 24 opera klassiekers met het Zonnehuis als decor.

Amore!
De Zonneplein Terrasjesdag was een cadeau van de bewoners uit Tuindorp Oostzaan aan het mooiste plein in Amsterdam. Om het plein extra in het zonnetje te zetten. De mannen van de Volksopera zijn min of meer uit hetzelfde positieve hout gesneden. We zijn dan ook apetrots dat de Volksopera dit jaar het Zonneplein heeft uitgekozen om weer met heel Tuindorp het begin van de zomer te vieren.

In arrivo: Volksopera Tuindorp Oostzaan
Het verhaal gaat natuurlijk over het leven zelf. Alles tegen de achtergrond van de opkomst en ondergang van de NDSM-scheepswerf. De liefde, jaloezie, wilskracht en de dood, de hele geschiedenis van Tuindorp Oostzaan komt voorbij in niet minder dan 24 operaklassiekers. Gezongen door 80 onervaren Tuindorpers en begeleid door een 21-koppig orkest van net afgestudeerde studenten van het Conservatorium Amsterdam en enkele professionele zangers. Ook het 91-jarige orkest de Harmonie Tuindorp Oostzaan doet mee. Dit alles in de open lucht midden op het Zonneplein en met het prachtige Zonnehuis als decor.

Buon Appetito
Zeg je Italië, dan zeg je lekker eten aan lange tafels met de hele familie. En natuurlijk is er ook een stoel en bord voor vrienden en die leuke buur. De ondernemers op het Zonneplein gaan voor u koken en Il Peccorino, die vorig jaar tijdens de Terrasjesdag ook van de partij was, is terug met een pizzastand en echte espresso. Dus kom voorafgaand aan de opera lekker (betaalbaar) eten op het Zonneplein.

Kaarten
Kaarten kunnen (online) worden gekocht of bij de ondernemers op het Zonneplein. Voor meer informatie: www.volksopera.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s