FijnZonneplein zoekt Sam Malone

Cheers op het Zonneplein?

Aan de verkeerde kant van de zomer, met het Zonnehuis alweer een half jaar dicht, wordt het erg duidelijk: wij willen een Sam Malone!

Of juist een ‘ruige’ horeca-ondernemer, zoals het Parool dat noemt; zoals de mannen van cafe Modern of de Fa. Speijkervet. Geweldig! Of is de buurt misschien toe aan een Coffee Company, met leuke terrasjes onder de bijna Mediterrane passages? Dat maakt de ‘plinten’ van ons Zonneplein gelijk voor iedereen leuk ‘to plug in and play’ zoals stadsplanoloog Gadet dat noemt. Zodat er voor iedereen wat te doen is; een plek waar we thee kunnen drinken, waar we kunnen werken, shoppen en naar het theater gaan.

En hoe dan ook: horeca hoort erbij!

Want niet alleen is het Zonneplein, in het hart van een van de oudste Tuindorpen van Nederland, op horeca ingericht, ook past het bij de veranderende samenstelling van de buurt én bij de zich richting IJoevers ontwikkelende stad. Oké, wel moeten we dan nog iets aan die 150 lelijke meters doen tot aan de oever, maar daar wordt aan gewerkt.

Voor nu nodigen we vooral graag horeca-ondernemers, type Sam, type ruig, type grand café, type coffee company én type bruin café uit om op pop-up basis een avond te programmeren in het Zonnehuis!

Wat is er nou leuker dan een avondje pop-up? Als stadse ondernemer kun je zo vrijblijvend een avondje snuffelen aan een heel nieuw publiek. Of je eigen publiek een avondje laten snuffelen aan dit oude theater natuurlijk! En wat te denken van je eigen kroeg, theater of dansavond op deze authentieke Amsterdamse locatie. Er zijn ook heel veel manieren waarop dit georganiseerd kan worden: door een keer per maand aan te sluiten bij de muziekavonden die georganiseerd worden in de Blauwe Zaal door cultuurhuis Noord bijvoorbeeld. Maar eigenaar Stadsherstel en ook wij van FijnZonneplein staan open voor andere suggesties, dus kom vooral op!

Het Zonnehuis moet namelijk gebruikt worden, het moet open, contact houden, ademen, het wil dansen, levendigheid bieden; voor iedereen! Van dijkers tot pleiners, van dorp tot stad, we willen elkaar ontmoeten op een Fijn Zonneplein!

Kortom: PLEIN ZOEKT PLAN! ZONNEHUIS ZOEKT SAM!
FijnZonneplein zoekt Sam Malone

Want, wat is het Zonneplein toch fijn als er terrasjes zijn!

Lees hier het persbericht

Advertenties

3 gedachtes over “Cheers op het Zonneplein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s