Boeken op het Zonneplein?

Spannend, spannend. FijnZonneplein hoorde erg leuke en enthousiaste geruchten over iemand met plannen voor een boekhandel op het Zonneplein!

Wij fantaseren er nu al op los: een boekwinkel met de nieuwste publicaties, kadootjes, kinderboeken, een paar leuke kookboeken. Een boekwinkel waar je ook een goeie kop koffie kan drinken. Met een lekker stuk taart erbij. Op woensdagmiddag voorleesmiddagen voor de kindjes. Op vrijdag het weekend inluiden met drankje en een goeie boekentip. Zaterdagmiddag aan een lange leestafel de zaterdagkranten doorspitten, terwijl de kinderen in de kinderhoek zitten te tekenen. Een sectie tweedehandsboeken waar iedereen uit de buurt boeken kan aanleveren en weer kopen. Misschien wel een paar keer jaar een grote boekenmarkt, als tegenhanger van de populaire IJ-hallen. Lezingen van schrijvers, boekpresentaties, een bankje buiten om in het zonnetje lekker een boekje te zitten lezen….

Duidelijk boeken plus dus. Zien jullie het ook zo zitten? Laat ons dan weten waarom jij een boekwinkel zou willen op het Zonneplein! En wat je er graag zou vinden. Je kunt hier op de site een reactie achter laten, of via facebook, twitter of ons gewoon mailen op fijnzonneplein@gmail.com. Dan kunnen we de plannen misschien een beetje vooruit helpen met enthousiasme uit de buurt!

Advertenties

4 gedachtes over “Boeken op het Zonneplein?

 1. Op mijn verlanglijst:
  Een hoekje voor ruil/weggeefboeken in de stijl van het BookCrossing-project: http://www.bookcrossing.nl/
  Een Verhalenkarvaaanserai, waar regelmatig plek is voor verhalenvertellers (amateur en professioneel), voor allerlei verhalen: uit de literaire traditie, of uit het leven gegrepen.
  Een koffie/theehoek, waar uitwisselingen kunnen plaatsen op het gebied van zingeving (politiek, religieus, spiritueel).
  Een prikbord (zo’n ouderwetse met punaises erin, en/of zo’n nieuwerwetse twitter/pinterest scherm geprojecteerd op de muur, voor het uitwisselen voor buurtnieuwtjes.
  Verhalenspelavonden, waar op speelse manier telkens een nieuw verhaal kan ontstaan of groeien.

  Ik zou wekelijks langskomen tijdens mijn winkelrondje op het plein voor een koffie/theebabbel, en interessante nieuwtjes van de boekenwinkel zou ik zeker vermelden via twitter etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s