Nergens zoals hier!

Van 4 tot en met 16 augustus is de reizende tentoonstelling nergens zoals hier op het Zonneplein! En op 3 augustus is de opening.

Nergens zoals hier?
Dit voorjaar organiseerden Ymere en Foam fotografieworkshops in acht wijken in Amsterdam, Haarlemmermeer, Haarlem, Almere en Noord-Kennemerland, waarin enthousiaste bewoners hun buurt in beeld brachten. De 24 mooiste foto’s reizen nu van wijk naar wijk in de buitententoonstelling Nergens zoals hier.

Van 4 t/m 16 augustus zijn de foto’s te zien in Tuindorp Oostzaan. Ymere en Foam nodigen u van harte uit voor een feestelijke opening op vrijdag 3 augustus!

De tentoonstelling wordt om 15 uur geopend door Franka Kanters, gebiedsmanager van Ymere. Om half vier is er een rondleiding en tussen kwart voor vier en half vijf is er een feestelijke openingsborrel.

Graag tot dan!

Hieronder vind je de uitnodiging van Ymere:

Vrijdag 3 augustus wordt op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan (Amsterdam-Noord) de fototentoonstelling ‘Nergens zoals hier’ feestelijk geopend. Tot 16 augustus staan dertien grote dubbelzijdige billboards op het plein met daarop foto’s die bewoners uit verschillende wijken maakten van hun eigen buurt. Franka Kanter, manager gebiedsbeheer bij Ymere in Amsterdam-Noord, zal rond 15.00 uur samen met enkele makers van de foto’s, het startsein geven.    

Enthousiaste bewoners van acht wijken in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Almere en Noord-Kennemerland deden in het voorjaar mee aan fotografieworkshops, georganiseerd door fotografiemuseum Foam en woningcorporatie Ymere. Ze fotografeerden plekken, personen en verhalen van de straat. De mooiste foto’s zijn te zien in een reizende tentoonstelling die alle acht wijken aandoet. Na de Rivierenbuurt en De Baarsjes is nu Tuindorp Oostzaan aan de beurt. Daarna reist de tentoonstelling verder naar de Dapperbuurt in Amsterdam en vervolgens naar Haarlemmermeer, Haarlem, Noord-Kennermerland en Almere.

Kinderen fotograferen hun buurt

In Tuindorp Oostzaan deden kinderen van basisschool De Poolster mee aan de workshop. Bij elke foto hoort een verhaal. Zo fotografeerde de tienjarige Nawid een buurtbewoonster die met haar hond door de wijk wandelt. Cesar, ook tien jaar, maakte een mooie foto van kinderen op een plein en de achtjarige Ghalia legde de mooiste deur van de wijk vast.

De samenwerking tussen Ymere en Foam kwam begin dit jaar tot stand. Doel van dit project is de bewoners te betrekken bij hun buurt en het talent in de buurt te stimuleren. Bewoners kunnen bovendien zo op een aantrekkelijke wijze kennis maken met fotografie.

Opening tentoonstelling ‘Nergens zoals hier’ 3 augustus van 15.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen is welkom! Locatie: Ymere-bus op Zonneplein.

De tentoonstelling is te zien tot 16 augustus op het Zonneplein. Entree gratis. Kijk voor meer informatie op www.nergenszoalshier.nl


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s