Stadsdeel Noord komt met actieplan voor Zonneplein

Op woensdagavond 11 april was Fijn Zonneplein te gast bij de commissie Middelen van de stadsdeelraad om te praten over de toekomst van het Zonneplein. Zowel Fijn Zonneplein als de werkgroep Zonnehuis Cultuurpaleis kregen het woord. Ook aanwezig waren de ondernemers.  

Directe aanleiding voor de commissievergadering was een brief aan de raad begin dit jaar waarin Fijn Zonneplein de noodklok luidde. En dat heeft effect gehad! Het Zonnehuis is inmiddels weer -deels- open en het Zonneplein staat hoog op de agenda van het stadsdeel. Eerst werd er uitgebreid gesproken over het plan om de ‘Paper Dome’, een tijdelijk theater, naar het Buikslotermeerplein te halen; om 22.45 uur was het dan tijd voor het Zonneplein.

Wij als FijnZonneplein hebben een enthousiast pleidooi gehouden voor het Zonneplein als bruisend, uniek en authentiek stadshart van en voor Noord-West Amsterdam. Met het Zonnehuis als centrale culturele ontmoetingsplaats. Ook hebben we aangegeven wat daar voor nodig is, zoals een integrale visie voor het plein. Een visie die door een professional ‘met verstand van zaken en die van wanten weet’ samen met de winkeliers, bewoners, Ymere en Stadsherstel wordt ontwikkeld.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post is ook van mening dat we elkaar nodig hebben en heeft toegezegd zich persoonlijk in te zetten voor het Zonneplein. Ook heeft hij benadrukt dat de leefbaarheid en veiligheid extra aandacht en onderzoek vragen. Hij gaat aan de slag met een actieplan waarin de leefbaarheid, cultuur, economie en de openbare ruimte de belangrijkste thema’s zijn. Daarna gaan we opnieuw om tafel.

Fijn Zonneplein is alvast erg blij met de toezegging dat een vergunning voor een structurele weekmarkt op het Zonneplein geen probleem is en er waarschijnlijk ook financieel kan worden bijgedragen aan culturele activiteiten om de levendigheid op het plein te vergroten. Een mooi begin! Fijn Zonneplein blijft geloven in de grotere potentie van het Zonneplein. We kijken dan ook halsreikend uit naar het actieplan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s