4 mei: Sabotage!

Op 4 mei een bijzondere programma over Tuindorp Oostzaan, de NDSM en omgeving tijdens WOII

Tijdens de avond, met een intiem programma, staat de geschiedenis van de NDSM-werf en Amsterdam Noord centraal. Wat speelde zich hier af tijdens de bezetting? De Duitsers hadden de werf ingenomen en lieten binnenvaartschepen ombouwen tot oorlogsvoertuigen. Ogenschijnlijk veranderde er niet zoveel op de werf. Maar onder de hellingen hielden zich onderduikers verborgen. En of die schepen nu zo robuust in elkaar zaten?

Tijdens ‘Sabotage!’ vertellen buurtbewoners en andere betrokkenen hun verhalen uit deze periode, over de werf en zijn achterland als haard van verzet tegen de bezetter. Chris Keulemans (NDSM) leidt dit gesprek. Tegelijkertijd verzorgd het Historisch Archief Tuindorp Oostzaan een expositie met beelden uit de bezettingsperiode.

Waar?
De Blauwe Zaal van het Zonnehuis op het Zonneplein.

Wanneer?
Vrijdag 4 mei. Het programma begint na de herdenking in Tuindorp Oostzaan, met ontvangst met koffie en thee. (rond 20.15 uur)

Toegang gratis.

Organisatie:
‘Sabotage!’ is een initiatief van Stichting NDSM-werf,  het Amsterdams 4 en 5 mei comité, 4 mei comité Tuindorp Oostzaan, Historisch Archief Tuindorp Oostzaan, FijnZonneplein en Open Podium Tuindorp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s