Talk of the Town #40: Update Noord

Na Update West stond stadsdeel Noord in de schijnwerpers tijdens de debatreeks ‘Talk of the Town’ in Pakhuis de Zwijger op dinsdagavond 20 maart 2012. En Fijn Zonneplein was er bij!

Onder leiding van gespreksleider Ruben Maes ging stadsdeelvoorzitter Rob Post in gesprek over zijn stadsdeel met, zoals hij het noemde ‘een gouden randje’. Via het uiterste Westen naar het puntje van Oost werden in vogelvlucht de mooie nieuwe ontwikkelingen, de stijgende werkgelegenheid, maar ook de probleemgebieden onder de loep genomen. Projecten als de NDSM-werf, het Eye Filminstituut, Over het IJ Festival en de Tolhuistuin staan op de kaart. Ook het depot van het Amsterdam Museum op het bedrijventerrein Buiksloterham is onderweg.

Maar hoe ontwikkelen de minder zichtbare delen van het stadsdeel zich? Fijn Zonneplein was van de partij en heeft behoorlijk van zich laten horen… Het Zonneplein kwam gedurende het hele debat dan ook regelmatig terug als voorbeeld van de gebieden in Noord die nog wel wat liefde en aandacht kunnen gebruiken. Broedstraten en Eye lieten weten dat ze in gesprek zijn over een samenwerking voor de programmering in het Zonnehuis. En er is gesproken over hoe een brug te slaan tussen het NDSM en Tuindorp, twee gebieden die van oudsher en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Rob Post heeft toegezegd binnenkort graag nog een keer in gesprek te gaan met ondernemers, verhuurders Ymere, Stadsherstel en Fijn Zonneplein.

Wij blijven namelijk geloven in ons mooie plein en blijven alle betrokkenen motiveren om er samen met ons weer een levendig en leefbaar plein en het kloppend hart van Tuindorp Oostzaan van te maken!

En: wat is nou de overkant? Vindt de stad dat van ons of vinden wij dat van de stad? Rob Post is er van overtuigd dat die vraag over 30 jaar niet meer wordt gesteld. Hij hoopt wel dat Noord zijn eigenwijze karakter blijft behouden.

Meer lezen over Talk of the Town?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s