Metro kopt: reddingsactie kloppend hart Noord!

Vandaag in Metro:

“Het is hier beeldschoon”, zegt buurtbewoonster Astrid Tuinder over haar Zonneplein in Noord. Maar de afgelopen tien jaar is de buurt achteruit gehold, vooral omdat de ondernemers het niet bolwerken. Bewoners voeren nu actie. “Wij geloven in het plein. En in de potentie.”

Bewonersinitiatief FijnZonneplein is pas een maand actief. “Maar we hebben het plein in die paar weken wel op de kaart gezet”, zegt Tuinder. Gisteren brachten de initiatiefnemers iedereen die iets met de buurt wil bij elkaar. Met de zeepkistmethode konden buurtbewoners hun wensen en plannen met elkaar delen. “De ideeën zijn origineel en zeer divers”, zegt Tuinder. Het Zonnehuis is het spreekwoordelijke kloppend hart van het Zonneplein. Maar sinds eind vorige week zijn de lunchroom en grote zaal dicht. De uitbater sloot de deuren met pijn in zijn hart en een flinke huurschuld op zak.

FijnZonneplein wil nu samen met bewoners, ondernemers, verhuurder, deelgemeente en Stadsherstel zoeken naar een nieuwe rol, maar dat het pand weer een ontmoetingsplekfunctie krijgt, staat volgens Tuinder vast. Volgens haar is een beetje haast toch wel geboden. “Er moet iets te doen blijven. Als het Zonnehuis maanden dicht gaat, weet straks niemand het plein meer te vinden.”

Lees hier het artikel; mét een aantal van de zeepkistsuggesties!

Advertenties

Een gedachte over “Metro kopt: reddingsactie kloppend hart Noord!

  1. Fijn Zonneplein!

    Voor mijn bacheloronderzoek ‘Verovering van de Publieke Ruimte’ wil ik onderzoek doen naar het Zonneplein. Ik ben op zoek naar mensen met wie ik (ter orientatie) over het Zonneplein kan praten.

    Ik hoor graag van u!!

    Een zonnige groet!

    Suzanna van Beek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s