Buurtkoffie Fijn Zonneplein succes

Op zondag 4 maart organiseerden we samen met het Open Muziek Podium een buurtkoffie op het Zonneplein. Iedereen werd uitgenodigd om op de zeepkist de wensen voor een levendig, leefbaar en levensvatbaar Zonnehuis en Zonneplein te laten horen.

Vanaf 13.00 uur stonden we met meer dan 100 mensen in regen en wind om te genieten van koffie, thee, limonade en door buurtbewoners zelfgebakken taart en andere meegebrachte lekkernijen. RTVNH was erbij om een reportage te maken. Ook waren een aantal vertegenwoordigers uit de lokale politiek van VVD, D66, en Groen Links er bij. Rond 15.00 uur ging het Open Muziek Podium van start met een aftrap van de band De Tutti Frutti van Maaike Lans.

Doel van de actie was aandacht vragen voor de leegloop van het plein. De ondernemers hebben het zwaar en de sluiting van het Zonnehuis per 1 maart kan de doodsteek zijn voor een van de mooiste pleinen van de stad. Iedereen kon, aangespoord door Miss Noordje, op de zeepkist ideeën spuien voor het Zonnehuis en Zonneplein. Karin de Graef sleepte de hoofdprijs binnen met haar idée om een supermarkt te openen om leerlingen via de beroepsbegeleidende leergangen (BBL) te leren wat er komt kijken bij het runnen van een supermarkt. Ze werd beloond met twee vrijkaarten voor de eerste filmvoorstelling in het Zonnehuis. En die gaat er, als het aan Fijn Zonneplein ligt, absoluut komen! Ben van Doorn ging met de tweede prijs, een opgemaakte visschotel van Yvonne’s Vispaleis, naar huis met zijn idée voor een hobby en knutselclub voor de kinderen uit de buurt.

Het is niet de eerste keer dat aandacht wordt gevraagd voor de teloorgang van het plein. Enthousiaste en actieve ondernemers en buurtbewoners hebben in de afgelopen jaren vaker het initiatief genomen om het plein nieuw leven in te blazen. Helaas zonder structureel resultaat. Fijn Zonneplein gelooft echter in de potentie van het plein als de ontmoetingsplek voor alle Tuindorpers en omliggende buurten. Maar dat lukt alleen als ook het stadsdeel, verhuurder van de winkelpanden Ymere en Stadsherstel -eigenaar van het Zonnehuis- over de brug komen om samen met de ondernemers en inwoners de schouders er onder te zetten om van het Zonneplein weer het kloppende hart van Tuindorp Oostzaan te maken!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s